Blauwe bessen taart

Hierbij mijn interpretatie van “a lowland smokers EK2012” dessert.

Meermaals hebben we deze gemaakt en voorafgaand aan een etentje wilde ik deze weer maken. Tot mijn grote schrik had een hoster alle afbeeldingen waar de receptuur in stond verwijderd. Gelukkig hadden we nog wat notities liggen en later kwam er nog een link beschikbaar met de receptuur. Om maar te zorgen dat me dat niet nogmaals gebeurd, ook dit recept online op mijn site.

Benodigdheden:

3 eieren
100 gram suiker
180CC melk
1 theelepel vanille
citroenrasp van 1 citroen
150 gram biscuit
100 gram boterwafels
Blauwe bessen
75 gram boter
Gietijzeren skilet of aluminium schaal

 

Verkruimel de biscuit en smelt de boter in een pan. Verdeel de biscuit over de bodem van de skilet en giet hier de gesmolten boter over heen. Mix dit goed en duw de biscuitlaag goed tegen de bodem.
Zet de pan een minuut of 30 in de koelkast. Verdeel hierna de blauwe bessen over de biscuit bodem.

    

 

Mix nu de overige ingrediënten (exclusief de boterwafels) in een kom en giet deze over de blauwe bessen. Verkruimel de boterwafels en strooi die over de blauwe bessen.
Stook de BBQ op tot rond de 175 graden. De taart heeft ongeveer 45 minuten nodig. Prik een sateh prikker in de taart, als deze er schoon uit komt kan je hem er af halen en laten afkoelen.